gyartosori teszttornyok2

Méréstechnikai szoftverfejlesztés

Az egyszerű mérésadatgyűjtő alkalmazásoktól a komplex kiértékelő programokig számos területen tudunk segítséget nyújtani az elektronikai mérések világában. A megrendelőinkkel közösen azon dolgozunk, hogy tesztelési folyamataikat a méréshez használt eszközök automatikus vezérlésével és a mért adatok megfelelő tárolásával minél hatékonyabbá tegyük. Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik elektronikai eszközök validációs és karakterizációs méréseihez szükséges szoftveres környezet kialakításában. A mérést, illetve kiértékelést végző alkalmazásokat legtöbbször LabVIEW-ban készítjük, nagy figyelmet fordítva a felhasználói élményre. A mért adatok tárolásához szükséges szoftver komponenseket általában .NET-ben implementáljuk. A mérést végző tesztszekvenciát pedig igény esetén TestStand-ben vagy Python-ban készítjük.

Milyen szolgáltatásokat végzünk ezen a területen?

Eszközkezelők fejlesztése: Vezérlő alkalmazást fejlesztünk azokhoz a mérés során használt eszközökhöz, amik rendelkeznek valamilyen távoli elérést biztosító interfésszel (Ethernet, RS-232, GPIB, …). 

Adattárolás tervezése és implementálása: A mérések során keletkezett adatok tárolására adatbázist tervezünk és kialakítjuk a kezeléséhez szükséges szerveralkalmazást és a kliens környezeteket.

Kiértékelő alkalmazások fejlesztése: Az ügyfél igényeinek megfelelően olyan alkalmazást készítünk, amely a mért jelalakok feldolgozásával állítja elő a szükséges mérési jegyzőkönyveket vagy az adatlapokat.

Tesztszekvenciák implementálása: Az automatikus mérések megfelelő sorrendben történő végrehajtására általában tesztszekvenciát készítünk. Ehhez legtöbbször az NI TestStand környezetét használjuk, de igény esetén más szkriptnyelvben is el tudjuk készíteni, így a tesztek módosítása vagy kiegészítése könnyen elvégezhető.